Γνωστοποιήθηκε το επικαιροποιημένο Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο, το οποίο καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στους αγώνες Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης που διεξάγονται με ευθύνη της Ε.Ο.ΠΕ. και των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, με  στόχο  την μέγιστη  δυνατή  προστασία  της ατομικής  και  δημόσιας  υγείας  από  τον  κορονοϊό COVID-19 και την ομαλή έναρξη, διεξαγωγή και ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Σε περίπτωση ανάσχεσης της πανδημίας το παρόν δύναται να τροποποιηθεί.
Ειδικά, επισημαίνονται τα εξής:

  1. Παρ. 15.4 > Επιστροφή από την αναστολή προπονήσεων κατόπιν PCR test που διενεργείται την 5η μέρα (παρ. 3.6 οδηγιών διαχείρισης κρούσματος της Γ.Γ.Α. από 04/02/2022)
  2. Παρ. 9.1.1 > Διαιτητές: Θα πρέπει να προσκομίζουν κατ’ ελάχιστο ένα PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών πριν από κάθε αγώνα (εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ)
  3. Πρόσθεση ότι, όλοι οι εργαζόμενοι στην αθλητική εγκατάσταση οφείλουν να επιδεικνύουν πιστ. εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών.

Ο έλεγχος πριν από τους αγώνες Πετοσφαίρισης μπορεί να είναι:

  • αθλητές έως και 17 ετών : self test παρουσία του υπεύθυνου COVID της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα. Στις περιπτώσεις που έχει ήδη διενεργηθεί rapid test (π.χ. λόγω επαφής με κρούσμα στο σχολείο), αυτό αντικαθιστά το προγραμματισμένο self-test της Ομάδας
  • αθλητές 18 ετών και άνω : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.


ΕΔΩ θα βρείτε το επικαιροποιημένο Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.