• 15 Οκτωβρίου, 2021
  • george
  • 0

Σε ότι αφορά την είσοδο θεατών στους αγώνες των πρωταθλημάτων Βόλεϊ 2021-2022, η ΕΠΕΣΘ ενημερώνει τα σωματεία της ότι ισχύουν τα παρακάτω:
·Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες Πρωταθλημάτων ευθύνης ΕΟΠΕ, με πληρότητα έως 60% τη αντίστοιχης χωρητικότητας, όπως αυτή αναφέρεται στην Άδεια Λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης, και όχι πάνω από 3.000 θεατές.
·Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές (το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει μετά το πέρας 14 ημερών), ή με πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση) και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως δεκαπέντε (15) ετών.
·Οι ανήλικοι 13 έως και 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.
·Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
·Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με την χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας (Covid Free GR). αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests και παράλληλο έλεγχο της ταυτοπροσωπίας του εισερχόμενου θεατή.
·Ο ελεγχος εισόδου πρέπει να διατηρείται καθόλη την διάρκεια του αγώνα και να μην εξαντλείται στην έναρξή του.
·Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο. Στις εισόδους της εγκατάστασης οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας Αρχής, ή του Γηπεδούχου Σωματείου, θα συστήνουν τη χρήση μάσκας στους εισερχόμενους.Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το παραπάνω, απαγορεύεται η είσοδος στον εισερχόμενο.
·Σε όλους τους αγώνες, η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την τήρηση του καταλόγου εισερχόμενων στην αθλητική εγκατάσταση.
·Ο Υπεύθυνος για την τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου (Υπεύθυνος COVID) οφείλει να συνεργάζεται με τον Κομισάριο του αγώνα, ή εάν δεν υπάρχει με τον 1ο Διαιτητή του αγώνα) και να του καθιστά διαθέσιμο κάθε στοιχείο που είναι απαραίτητο για τον έλεγχο της ταυτότητας των εισερχομένων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε από όλα τα Σωματεία:
·Να ακολουθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας, ειδικότερα για την διεξαγωγή αγώνων (έλεγχος εισόδου μόνο εμβολιασμένων θεατών, προφύλαξη με μάσκα καθόλη την διάρκεια της παρουσίας τους και όλα όσα αναφέρονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο)
·Να δηλώνουν σε εβδομαδιαία βάση, στην Ένωση (για τα Τοπικά Πρωταθλήματα) ή την ΕΟΠΕ (για τα Εθνικά Πρωταθλήματα) τα αποτελέσματα των ελέγχων
Τέλος σημειώστε οτι, σε κάθε περίπτωση ελέγχων απο τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΑΔ κ.α.) για να ελεγχθεί η τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται, η ευθύνη για τυχόν παραβάσεις, θα ανήκει στο γηπεδούχο Σωματείο.
Ελπίζοντας οτι θα μας βοηθήσετε να απολαύσουμε το αγαπημένο μας αθλημα, παραμένουμε στην διάθεσή σας. Για οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με την πανδημία Covid 19 στο βόλεϊ, μπορείτε να απευθύνεστε στο email covid19@volleyball.gr.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.