• 27 Απριλίου, 2023
  • george
  • 0

Την Τρίτη 2 Μάϊου η θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα με θέμα την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης στον αθλητισμό, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα iSports Erasmus+.

Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας ολιστικής προσέγγισης για την προστασία των νεαρών αθλητών από κάθε μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης, ενδυναμώνοντας τους επαγγελματίες του αθλητισμού, τους νέους αθλητές και τους αθλητικούς συλλόγους για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων από το χώρο του αθλητισμού.

Η εγγραφή στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του ISports γίνεται στο link:  https://vle.project-isports.eu όπου μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

Το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ενότητες:

•          Ενότητα 1: Ορισμός της σεξουαλικής παρενόχλησης

•          Ενότητα 2: Πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης

•          Ενότητα 3: Καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης: Αναφορά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης εντός αθλητικών συλλόγων.

•          Ενότητα 4: Διερεύνηση και διορθωτικές ενέργειες: Καθιέρωση πολιτικών και διαδικασιών αντίδρασης σε μια καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης & Πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες συνηγορίας των θυμάτων.

•          Ενότητα 5: Μηχανισμός ISports – Μελέτες περιπτώσεων.

Παράλληλα, τα συμμετέχοντα άτομα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το εκπαιδευτικό υλικό, να υποβάλλουν σχόλια και ερωτήσεις καθώς και να διασυνδεθούν με άλλους-ες επαγγελματίες μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

·        To 1ο στάδιο είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (CREATE ACCOUNT)

·        Το 2ο στάδιο είναι η συμπλήρωση των ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (PREASSSESMENT )

·        Το 3ο στάδιο είναι η παρακολούθηση όλων των ΕΝΟΤΗΤΩΝ (COURSESLESSONS) που δίνουν πολλές πληροφορίες και υλικό για το θέμα αυτό.

Σε πρώτη φάση, είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση των ΔΥΟ πρώτων σταδίων, ενώ το 3ο μπορεί να γίνει και σε μετέπειτα χρονικό σημείο, έτσι ώστε να μάθουμε όλοι τι σημαίνει σεξουαλική παρενόχληση/ κακοποίηση στον αθλητισμό και τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για ελαχιστοποίηση, αν όχι εξάλειψη, του ζητήματος αυτού από τον χώρο μας.  

Η Ε.Ο.ΠΕ. μετέχει, ως partner, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  iSports του Erasmus+.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.