• 7 Οκτωβρίου, 2021
  • george
  • 0

Με την ευκαιρία της σταδιακής έναρξης των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων, αλλά και των Εθνικών κατηγοριών θα θέλαμε να τονίσουμε μερικά σημαντικά στοιχεία που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή τους.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο αθλητισμός επλήτη καίρια από την πανδημία covid 19 με αποτέλεσμα να χαθεί ουσιαστικά μια ολόκληρη αγωνιστική χρονιά. Με τιτάνιες προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας και με στοιχεία που παρατέθηκαν στους επιστήμονες λοιμοξιολόγους, αποδείξαμε ότι, ο αθλητισμός μπορεί να είναι μια ασφαλής διέξοδος από την κρίσιμη αυτή περίοδο. Στην προσπάθειά μας αυτή όμως, τα Σωματεία πρέπει να ειναι ισχυροί αρωγοί και συνεργάτες!
Όπως ήδη γνωρίζετε, με συντονισμένες ενέργειες και της Ομοσπονδία μας, επετράπη μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021, η δυνατότητα ελέγχου αθλητών με self test έως και την ηλικία των 17 ετών, ανακουφίζοντας έτσι τα Σωματεία, που μπορούν να προχωρούν στους προβλεπόμενους ελέγχους, μέσα από το σύστημα ελέγχων που προβλέπονται και στις Σχολικές Μονάδες.
Η δυνατότητα αυτή όμως, δόθηκε με μια βασική προϋπόθεση!
Την αποστολή στην Ενωση όπου ανήκουν (για τα Τμήματα που μετέχουν στα Τοπικά Πρωταθλήματα) και την ΕΟΠΕ (για τα Εθνικά Πρωταθλήματα) σε εβδομαδιαία βάση, των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων με τη μορφή που έχει υποδειχθεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αποστολή των ανωτέρω στοιχείων αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας για τα συγκεκριμένα σωματεία και Ομοσπονδίες με βάση και την απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της 22/09/2021.
Αυτό σημαίνει ότι, εάν τα Σωματεία δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση αυτή, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να διακοπεί ο έλεγχος των νέων αθλητών μέχρι 17 ετών με αυτό τον τρόπο (self-test), και να επανέλθει ο έλεγχος μέσω PCR ή Rapid Tests ακόμα και στο αρχικό καθεστώς ελέγχων (self-test μονο εως 12 ετών) ενω είναι πιθανόν να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις από τη ΓΓΑ καθόσον η ΕΟΠΕ αλλά ούτε και οι Ενώσεις δεν έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης της ΓΓΑ για το σύνολο των τμημάτων του κάθε Σωματείου
Τα Σωματεία πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη επίσης την ισχυρή σύσταση από την επιστημονική κοινότητα για εμβολιασμό των αθλητών, καθότι, εκτός των άλλων, η νόσηση με λοίμωξη COVID-19 μπορεί να δημιουργήσει μακροχρόνιες συνέπειες που έχουν επιπτώσεις στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των αθλητών και κατά συνέπεια στην καριέρα τους. Υπενθυμίζεται ότι, οι εμβολιασμένοι αθλητές/αθλήτριες, δεν υποβάλλονατι σε προληπτικούς ελέγχους, απαλλάσσοντας ετσι τα Σωματεία τους απο την επιπλέον φροντίδα για το θέμα αυτό.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε από όλα τα Σωματεία:
·Να δηλώνουν σε εβδομαδιαία βάση, στην Ένωση (για τα Τοπικά Πρωταθλήματα) ή την ΕΟΠΕ (για τα Εθνικά Πρωταθλήματα) τα αποτελέσματα των ελέγχων
·Να ακολουθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας, ειδικότερα για την διεξαγωγή αγώνων (έλεγχος εισόδου μόνο εμβολιασμένων θεατών, προφύλαξη με μάσκα καθόλη την διάρκεια της παρουσίας τους και όλα όσα αναφέρονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο)
Παράλληλα, συστήνουμε να προχωρήσουν σε εμβολιασμό των αθλητών/αθλητριών τους, για να αποφύγουν πιθανές απώλειες αγώνων τους λόγω θετικών κρουσμάτων.
Ελπίζοντας ότι θα μας βοηθήσετε να απολαύσουμε το αγαπημένο μας αθλημα, παραμένουμε στην διάθεσή σας. Για οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με την πανδημία Covid 19 στο βόλεϊ, μπορείτε να απευθύνεστε στο email covid19@volleyball.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.