• 4 Οκτωβρίου, 2023
  • george
  • 0

Λόγω της μείωσης των ενεργών διαιτητών τα τελευταία χρόνια, καλούνται τα σωματεία της Ε.ΠΕ.Σ.Θ. να ενθαρρύνουν και να παροτρύνουν τους αθλητές και τις αθλήτριες τους να ασχοληθούν με τη διαιτησία, με σκοπό την γνώση των κανονισμών, την αύξηση του δυναμικού και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Ένωσης.

Σύμφωνα με τον  κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Ο.ΠΕ., οι προϋποθέσεις ορισμού διαιτητή που είναι παράλληλα και αθλητής/αθλήτρια στο ίδιο άθλημα είναι:

α. Να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μελών οικείου συνδέσμου

β. Να έχει υποβάλει σχετική δήλωση προσφοράς υπηρεσιών όπου θα αναφέρει την ιδιότητα του αθλητή και το σωματείο και κατηγορία ,στο οποίο αγωνίζεται, ως και το κώλυμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας αυτής.

γ. Ο διαιτητής αυτός με ευθύνη των επιτροπών διαιτησίας διευθύνει ως Α και Β διαιτητής, επόπτης και σημειωτής σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών και ως επόπτης και σημειωτής και σε αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων.

δ. Δεν ορίζεται ποτέ με οποιαδήποτε ιδιότητα, σε αγώνες οποιασδήποτε κατηγορίας, του σωματείου στο οποίο αθλείται ή σε αγώνες της κατηγορίας που το σωματείο ή το τμήμα αυτού, συμμετέχει.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 13-15 και 20-22 Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει διαδικτυακή σχολή διαιτησίας. Πληροφορίες σχετικά, μπορείτε να αντλήσετε από το site του ΣΥΔΠΕΒΕΘ ΣΥΔΠΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (sydpebe.gr) και τηλεφωνικά στο 2310 489007 και 6932 626232

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.