Το πρωτάθλημα Ελλάδας στην κατηγορία των κορασίδων κατέκτησε η Ακαδημία ΔΕΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της.


Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε την 3η και τελευταία αγωνιστική της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικών Κ18 στην Μυτιλήνη με 3-1 σετ τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό και πήρε αήττητη τον τίτλο.


Οι αθλήτριες της Ελένης Κιόση μετά το πρώτο χαμένο σετ έκαναν την δική της αντεπίθεση που κορυφώθηκε στο τέταρτο σετ, ανατρέποντας το σκορ από το 15-20.

Οι ερυθρόλευκες μετά τον περσινό τίτλο και την φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος στις νεάνιδες, στις κορασίδες κατέλαβε την 2η θέση στην Ελλάδα.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Χρηστίδης.
Τα σετ: 3-1 (21-25, 25-21, 25-16, 25-22)

ΔΕΚΑ (Ελένη Κιόση): Λαζαρίδου, Κατσάλη, Κανάκη Γ., Χατζηβρέττα, Ευθυμιάδου, Λιοτοπούλου / Καρατζιόλη (λ), Τομπουλίδη (λ), Μωϋτσίδου, Πασχαλίδου, Βλαχοπούλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Σπύρος Σαραντίτης): Τσαγκοπούλου, Δημητρίου, Δαγρέ, Καρατζιά, Ζαφειρίου, Ιωαννίδη / Τερζάκη (λ), Δανίκα (λ), Λιάλιου, Ασημομύτη, Παπαδονικολάκη, Κτενά, Τριαντοπούλου.

Την τρίτη θέση στην Ελλάδα κατέλαβε η ΕΑ Λαρίσης, η οποία στο τελευταίο παιχνίδι της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικών Κ18 στην Λέσβο επικράτησε της γηπεδούχου ΑΘΛΗΣΗ Μυτιλήνης με 3-0 σετ.

Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης η ακραία Νάσια Χατζηβρέττα πήρε το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας (MVP), ενώ οι συμπαίκτριες της μονοπώλησαν τις ατομικές διακρίσεις.

MVP: Νάσια Χατζηβρέττα (Ακαδημία ΔΕΚΑ)
Καλύτερη επιθετικός: Βάλια Δαγρέ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
καλύτερη πασαδόρος: Γεωργία Κανάκη (Ακαδημία ΔΕΚΑ)
Καλύτερη σέρβερ: Μαρίσα Ευθυμιάδου (Ακαδημία ΔΕΚΑ)
Καλύτερο λίμπερο: Χριστίνα Κρινέλλου (ΑΘΛΗΣΗ Μυτιλήνης)
Καλύτερη μπλοκέρ: Μαριάν Κατσάλη (Ακαδημία ΔΕΚΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.